Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΤΡΕΣ ΚΙ ΕΡΩΤΑΣ....

Από τα πρώτα φλερτ και τη πρώτη σχέση μέχρι και σήμερα, διαδραματίστηκαν πολλά και το μόνο σίγουρο είναι ότι διδάχτηκες και «λούστηκες» πολλές αλήθειες για το αγαπημένο αντίθετο φύλο, τις σχέσεις και τον εαυτό σου μέσα σε αυτές. Ποιες είναι λοιπόν οι πιο σημαντικές αλήθειες που ανακαλύπτει μια γυναίκα μεγαλώνοντας;


Η μεγαλύτερη από όλες είναι ότι δεν υπάρχουν πρίγκιπες που σε παντρεύονται και λύνουν όλα σου τα προβλήματα. Ούτε και ζείτε μια ζωή ερωτευμένοι και χαρούμενοι. Αυτοχαστουκίσου τώρα εάν περιμένεις κάτι παρόμοιο με αυτό.
Οι σχέσεις είναι αμοιβαίες, έχουν πλάκα αλλά και κλάμα ταυτόχρονα, ναι ο ένας βοηθάει τον άλλον αλλά δεν του λύνει όλα του τα προβλήματα. Επίσης, ο γάμος δεν είναι αυτό που λένε, η καλή κατάληξη μιας σχέσης αλλά η συνέχειά της, με περισσότερους όρους.
Υπάρχουν πετυχημένες σχέσεις που δεν ενώθηκαν ποτέ με τα δεσμά του γάμου ή και το αντίστροφο. Κοιτάς σιγά σιγά λοιπόν κατάματα την πραγματικότητα, αφήνοντας το σύννεφο.

Συνειδητοποιείς πώς το πορτοφόλι του άλλου, έχει ελάχιστη έως και καθόλου σημασία, αφενός γιατί βγάζεις τα δικά σου χρήματα και αφετέρου γιατί δεν είναι μια σταθερά με όλα αυτά που συμβαίνουν. Καταλαβαίνεις ότι το βασικό θέμα είναι να είναι εργατικός και να βάζει ρεαλιστικούς στόχους. Αντιλαμβάνεσαι ότι η μόρφωση και τα πτυχία δεν παίζουν κανένα ρόλο μπροστά στην παιδεία και τους τρόπους του απέναντι σου.
Μαθαίνεις ακόμα ότι ένα καταπληκτικό σώμα κι ένα θεληματικό πηγούνι δεν μπορούν να «εξαγοράσουν» το νοιάξιμο και την κατανόηση. Πιθανόν ούτε εσύ να έχεις καταπληκτικό σώμα και γαλλική μύτη.

Μαθαίνεις να ακούς συνδυαστικά την καρδιά και το μυαλό σου γιατί και τα δύο είσαι εσύ. Ξεθωριάζει η ταμπέλα ότι το συναίσθημα είναι το καλό και η λογική η κακή. Και τα δύο δουλεύουν για σένα.

Καταλαβαίνεις ότι δεν έχει νόημα να κάνεις εκπτώσεις στον εαυτό σου και κακά deals στις σχέσεις σου. Όλοι εκτιμάνε αυτούς που εκτιμούν τον εαυτό τους. Επίσης, δεν έχει κανένα νόημα να είσαι καλό κορίτσι, άλλωστε δεν είσαι μόνο αυτό. Νόημα έχει να είσαι ο εαυτός σου κάθε στιγμή. Όποιος είναι μάγκας και μπορεί να το αντέξει και να το αγαπήσει καλώς.
Για τους υπόλοιπους δεν σε αφορά. Αν είναι να 'ρθει, θε να 'ρθεί.

Μαθαίνεις ότι άντρες και οι γυναίκες διαφέρουν αδιαμφισβήτητα στον τρόπο που επικοινωνούν μεταξύ τους και κατανοούν τον κόσμο, αλλά και οι δύο αποζητούν και χρειάζονται στον ίδιο βαθμό, το ενδιαφέρον, την καλοπέραση, την τρυφερότητα, τον θαυμασμό και την αγάπη.

Συμπεραίνεις, με δυσκολία ίσως, ότι δεν υπάρχει μόνο ένας και μοναδικός. Αυτό κρίνεται απλά σε μια δεδομένη χρονική στιγμή που όλα συγκλίνουν στο να επιλέξεις. Υπάρχουν πάνω από ένας που μπορείς να ταιριάξεις εκπληκτικά και να ερωτευθείς τρελά. Είμαστε δισεκατομμύρια, μην κοροϊδευόμαστε.

Βγάζεις το συμπέρασμα ότι πολλοί άντρες θέλουν μια μάνα και μια πόρνη ταυτόχρονα, καταβάλλοντας τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια για εκείνη και διατηρώντας και τον αέρα του ελεύθερου. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι. Αυτοί που θες. Που φοράνε τα παντελόνια τους και είσαι ο κόσμος τους όλος. Ξέρω μερικούς, ζουν ανάμεσα μας.
Χαμογελάς, γιατί με τα χρόνια ξέρεις, ότι οι ωραίοι άντρες δεν είναι απαραίτητα καλοί στο κρεβάτι, ούτε οι άσχημοι ή οι μέτριοι το αντίθετο. Δεν ξέρεις ποτέ με ποιόν θα ταιριάξεις ερωτικά. Επίσης, οι αρρενωποί δεν είναι σίγουρα straight, ούτε οι χαρωποί σίγουρα gay.

Βλέπεις ότι οι άντρες είναι εξίσου ανασφαλείς με μας, αλλά αυτοί ξέρουν να το κρύβουν καλύτερα και να προβάλλουν πιο έντονα άλλα θετικά χαρακτηριστικά τους. Είναι καλό παράδειγμα προς μίμηση.
Ξέρεις ότι όσο μεγαλώνεις τείνεις να περνάς περισσότερο χρόνο με τον άνθρωπο σου μα γνωρίζεις καλά ότι οι στιγμές με την οικογένεια σου και τους φίλους σου είναι εξίσου πολύ σημαντικές για να είσαι καλά και κρατάς αυτήν την ισορροπία.
Μαθαίνεις ότι δεν χρειάζεται να αναλύεις το καθετί ή να είσαι ευχαριστημένη με οτιδήποτε κάνει ο άλλος. Αντί να καταναλώνεις την ενέργεια σου σε αυτά μαθαίνεις να την καταναλώνεις σε κάτι που αφορά εσένα και μόνο. Υγιώς εγωιστικά.



Παρατηρείς ότι οι υποσχέσεις και τα λόγια που περιέχουν τη λέξη «πάντα» κατά 99% δεν κρατάνε για πάντα. Μην το λες και μην το πιστεύεις, χρησιμοποιείται περισσότερο χάρη λόγου και συναισθηματικής φόρτισης.

Μαθαίνεις ότι ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και δεν θα είσαι ποτέ πιο νέα από αυτήν ακριβώς τη στιγμή.

Μαθαίνεις επίσης ότι ο χρόνος μπορεί να μη γυρίζει αλλά ο τροχός ναι. Η ζωή ρέει και όλα είναι κύκλος. Τι κι αν πληγώθηκες και αγάπησες χωρίς ανταπόδοση, σε λίγο καιρό όλα θα είναι πάλι αλλιώς. Πιστεύεις όλο και περισσότερο σε σένα και τη ζωή.

Και τέλος, αυτό που μαθαίνεις μεγαλώνοντας κορίτσι μου είναι ότι όσο ζεις μαθαίνεις και η ζωή είναι ένα γλυκόπικρο, πανέμορφο θαύμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: